skylux - Helpdesk

Veelgestelde vragen

 • Wat is het verschil tussen acrylaat en polycarbonaat?

  Acrylaat  heeft een onovertroffen lichttransmissie en is van nature uit bestand tegen UV-licht. In vergelijking met glas van eenzelfde dikte, is acrylaat 10 keer sterker. Voor acrylaat wordt ook wel eens de productnaam Plexiglas® gebruikt.

  Polycarbonaat combineert een zeer hoge lichttransmissie met een zeer hoge slagvastheid. Polycarbonaat is 250 keer sterker dan glas van gelijke dikte. Tijdens het productieproces wordt polycarbonaat UV-stabiel gemaakt.

 • Wanneer kiezen voor Heatstop ?

  Heatstop is een hoogtechnologisch product dat selectief infraroodstralen, die verantwoordelijk zijn voor de opwarming, uit het zonlicht weert. Je kiest dus voor heatstop indien je nog meer de warmte buiten wil houden.

 • Wat is het verschil tussen dagmaat en dakopening ?

  De dagmaat is de afmeting waardoor het licht naar binnen komt. De dakopening is het gat in het dak.
  De dagmaat en dakopening zijn bij rechtopstaande opstanden gelijk. Bij schuine opstanden zijn dagmaat en dakopening verschillend.

 • Er vormt zich condens tussen de koepelschalen, is dit normaal ?

  Condensatie is een natuurlijk fenomeen en treedt op wanneer het verschil tussen binnen- en buitentemperatuur hoog is. In een vochtige ruimte  (bv badkamer) treedt condensatie ook vaker op.  Het is daarom aan te raden een ventilerende koepel te plaatsen in vochtige omgevingen.

  Bij condensatie in de lichtkoepel is er dus niets mis met de koepel op zich.  Lichtkoepels worden immers gemaakt uit kunststof en deze zijn dampdoorlatend. Hierdoor kan damp tussen de koepelschalen dringen en bij afkoeling condenseren. Van zodra de buitentemperatuur stijgt zal de condens verdwijnen.

 • Hoe moet ik mijn lichtkoepel onderhouden ?

  Het onderhoud is eenvoudig: reinig de koepel met lauw water en een doek. Gebruik zeker geen detergenten of zepen.
  Vermijd krassen tijdens het reinigen.

Geen antwoord gevonden op je vraag?

T +32 (0) 56 20 00 00

info@skylux.be

Beschikbaar tussen 8u & 17u