skylux - Euh, hoe bereken je de U-waarde?

Euh, hoe bereken je de U-waarde?

Goed om te weten: hoe beter de isolatie, hoe lager de U-waarde. Maar hoe bereken je nu precies die waarde? Ontdek onze handige tools!

De regelgeving voor energieprestaties legt maximale U-waarden op. Goed om te weten: hoe beter de isolatie, hoe lager de U-waarde. 
Maar hoe bereken je nu precies die waarde? Da’s extra makkelijk met onze handige calculator! Het attest dat onze calculator aflevert, is bijzonder waardevol omdat de berekening is gemaakt volgens de officiële norm.

Klik hier om de U-waarde te berekenen.

Nieuwe norm voor het berekenen

In 2016 kwam er een nieuwe norm (EN 1873:2014+A1:2016) voor het bepalen van de U-waarde. In tegenstelling tot vroeger wordt de U-waarde van lichtkoepels nu berekend op basis van de oppervlakken langs de buitenkant. Ook de randverliezen worden hierbij in rekening gebracht.

De nieuwe norm hanteert ook andere benamingen. Het oude Ug heet nu Ut, wat staat voor de U-waarde van de lichtdoorlatende delen (glas en/of koepel). Het oude Ut heet nu Urc, wat staat voor de U-waarde van het geheel, inclusief opstand, raam, glas en koepel.

Advies & tips

500 Lux. Hoe bekom ik dit?

Lees meer

Wat kies je best, acrylaat of polycarbonaat?

Lees meer

Zo monteer je moeiteloos een Climalux terrasoverkapping

Lees meer

Ja, zelfs een RWA-systeem heeft een regelmatig onderhoud nodig

Lees meer